Studioverhuur

Het accent van de Kempenaerstudio ligt op de permanente verhuur aan (startende) theatermakers en aanverwante bedrijven binnen de podiumkunsten.
In principe verhuurt stichting Kempenaerstudio aan theatermakers, die begonnen zijn te professionaliseren of aan hen, die inmiddels hun sporen hebben verdiend maar ervoor kiezen om in de marge te blijven werken.
Ook startende ondernemingen in de creatief-commerciële hoek, zoals bemiddeling van rollenspelacteurs voor bedrijven, kunnen er terecht. Een voordeel van zoveel verschillende theatermakers en ondersteunende bedrijven in één gebouw is de uitwisseling, die er kan plaatsvinden. Wie wil samenwerken heeft een groot aantal collega’s binnen handbereik.

Er is één grote productiestudio voor ad hoc-verhuur beschikbaar van zo’n 88 m2: 8 x 11 meter.
De studio heeft een zwarte dansvloer, spiegels, zwarte gordijnen langs drie wanden, grit en geluidsapparatuur, aan twee kanten ramen en deuren (o.a. voor laden en lossen), een keukenblok met koffiezetapparaat. waterkoker, koelkast, magnetron, servies en bestek. (Zie de foto’s van de studioruimte)
Lichtapparatuur en uitgebreidere geluidsapparatuur zijn bij te huren, voor bijvoorbeeld het afmonteren van voorstellingen.

Prijzen op aanvraag. De huurprijs is inclusief elektriciteit, beveiliging, schoonmaak gemeenschappelijke ruimte en beheer. Alleen de kosten van internet en/of telefonie zijn voor eigen rekening (De studio is B.T.W. plichtig)

Sinds 2004 maakten de volgende groepen gebruik van de Productiestudio.
(in historiche volgorde):
Het Syndicaat
Gasthuis
Bambie
STIP / Johanna Somers
Mighty Society
Art United
Mannen van de Liefde
De Kern
Kiai
VPRO
Petit Peu
Stichting Twee-Ater
De Varkensfabriek
Peter Zegveld
Paradiso Productiehuis
Cosmic Theatre
Factor B
Via Rudolphi
Suzan Boogaerdt
MC
Theatergroep Dakota
De Warme Winkel
Bert Viergever
Opium voor het Volk
Human Expo
De Demonstranten
Teatro Punto
Young in Prison
Oorkaan
Opera Spanga
Danielle Wagenaar
Amsterdams Kleinkunst Festival
Theatergroep PlayBack
DroogBrood
Hekwerk
Kikid
Blazhoffski
Stichting Goppe
Kat op het spek
Tatarataa
Ulrike Quade Company